Grundkurs

Akupressur kan enklast förklaras som akupunktur utan nålar. Behandlingen och tankesättet är detsamma som i akupunktur, men istället för nålar använder man händerna eller vissa hjälpmedel utan att penetrera huden vilket passar utmärkt för människor som är nålrädda. Akupunktur är en mycket gammal behandlingsmetod som kan ha använts i över 5000 år där nålar sticks in under huden i vissa punkter utefter s.k. meridianer. Meridianerna följer inget känt kommunikationssystem i kroppen och har därför svårt att accepteras av den västerländska medicinen som i mycket hög grad jämför den mänskliga kroppen med en maskin. I TCM ser man istället människan som en komplicerad helhet där den egna läkeförmågan kan förstärkas och balanseras för att rätta till obalanser som kan ge symtom såsom smärta eller sjukdomar.

Kursinformation

Det finns 2 olika kurser. Kurs 1 har smärta som inriktning och kurs 2 har stress och utmattning. För att få gå kurs 2 måste man gått kurs 1 först.
Kurserna är upplagda under 2 dagar och vi lär oss de basala grunderna i TCM (Traditional Chinese Medicine) samtidigt med de vanligaste behandlingsteknikerna inom varje område.

Kurstiderna är 10.00-16.00, lördag och söndag.
Kurserna passar er som är nyfikna på vad TCM kan erbjuda och som funderar på att utbilda er inom den österländska medicinen eller vill ha ett komplement till annan behandlingsform.

Max antal deltagare är 8 st

Förkunskaper

Utbildningen kräver inga förkunskaper.

Avgift & Anmälan

Avgift: 2.900:- inkl. moms , kursmaterial och anmälningsavgift

Anmälan sker genom inbetalning av anmälningsavgiften på 800:- till bg:  5869-6378
Anmälningsavgiften betalas endast tillbaka om Ni meddelar återbud senast 8 dagar efter inbetalning. Anmälan är bindande om återbud ej meddelats minst 10 dagar innan kursstart. (hela kursavgiften måste erläggas). Undantag är sjukdom som omöjliggör kursdeltagande. (läkarintyg måste bifogas).

Kursstart

Nästa kurstillfälle:  Kurs 1: 11-12 mars 2023      Kurs 2: 9-10 september 2023